26.7.2013 / 10 Comments

Dance 4 life

Kerron teille nyt vähän tarkemmin mun pitkäaikaisesta tanssiharrastuksesta, kun tää tuli "toiveena" jossain vaiheessa. En oo muistaakseni oikeestaan kertonutkaan täällä blogin puolella hirveesti tästä joten täältä pesee :)

Okei, elikkä siis tanssin Kuopion Tanssiopistolla nyt kai jo 11. vuotta, eli joskus ihan pikkuballeriinana aloitin! Mulla on ollut aikojen alusta asti sama baletin opettaja. Baletti on mulla "pääaineena" eli sitä mulla on suurimmaksi osaksi lukujärjestystä. Muita tunteja mulla on jazz, nykytanssi ja hiphop. Ennen oli irlantilaista, mutta sen opettaja lähti meidän opistolta pois.

DSC05114

Balettia oon siis harrastanut sieltä 4-5-vuotiaasta tähän päivään asti. Siitä mä ehkä kaikkein eniten tykkään muutenkin tanssilajina! Toki muutkin lajit on mulle korvaamattoman tärkeitä, mut baletti on musta jotenkin se ihanan klassinen ja kaunis tanssilaji, mistä kaikki muut lajit pohjautuu. (En oo mikään tanssihistorijoitsija joten korjatkaa jos oon väärässä xd)

DSC05107

Noita muita lajeja (jazz, nyky, hiphop) oon harrastanut muistaakseni 3-luokalta asti eli jostain 10-vuotiaasta(?). Tykkään näistä kaikista aika tasapuolisesti, ja tietty riippuen aina sen hetkisen jakson sarjoista et mitkä miellyttää eniten :-D Mulle tulee nyt tänä vuonna näihin "sivuaineisiin" kokonaan uus opettaja, joten katsotaan millasia tunteja hän sitten pitää meille.

tossuilla

Itse oon ollut muistaakseni 4 kertaa kilpailuissa/katselemuksissa esiintymässä. Kerran baletilla, kerran nykytanssilla, kerran oltiin Showtanssin SM-kisoissa ja sitten kerran Jazz-tanssi biennaalissa. Meidän opisto kyllä menestyy tosi kiitettävästi noissa kisoissa, monta kertaa on joku meidän tytöistä tuonut isompiakin kunniakirjoja kotiin :) Mm. me pari talvea sitten tuotiin Kajaanista 400 euroa kotiin Kuopioon <3

pyöriiiiii

Jos nyt jostain varusteista vielä lyhyesti selitän niin baletissa mulla on ollut kovakärkiset Gaynor Mindenit muistaakseni 2. tai 3.-luokalta asti. Tällä hetkellä mulla on keltanen pussi, eli ne "extra flexible" -kovuiset. Pitäis varmaan vaihtaa pinkkiin pussiin koska noi keltaset pehmittyy niin hirveen äkkiä... :D heh. Noita kärkitossuja joudun uusimaan puolen vuoden välein puhki kulumisen ja pehmittymisen takia.
Baletissa me pidetään treeneissä sellasia perus treenipukuja (=normi-ihmisten silmään uimapuvun näköisiä). Ite en pidä hametta tunneilla koska mun ainoa hame on pinkki eikä se oikein sovi kauheen hyvin minkään mun pukujen kanssa :-D
Muissa tanssilajeissa pidän yleensä ihan normi treenishortseja ja -toppia. Hiphopissa tietty collareita ja ehkä joskus löysempää paitaa.

tossut2
Related Posts

10 kommenttia:

 1. Tosi kiva postaus, tanssiminen on ihanaa!<3

  VastaaPoista
 2. Hirmu kiva tää postaus:)

  VastaaPoista
 3. Miten noilla tossuilla voi seistä tolleen :o eikö se satu? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jaa, kakkosluokalta asti ku on noilla tanssinu nii tuskaan on jo tottunu :D

   Poista
 4. Miten paljon toi harrastus maksaa ja onko noi vaatteet kalliita noihi? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ööm no mun tanssinopiskelu maksaa 165e/kk ja yks puku on noin 40-60 e ja kärkitossut 80-120 e että ei mikää erityisen halpa laji ole, mutta mä oon niin kiintynyt tohon ettei se kauheesti häiritse :)

   Poista
 5. monet harkat sulla on viikossa ja monta tuntia kerrallaan?? hirmu kiva postaus muuten:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on muistaakseni 8-9 harlat viikossa ja yleensä kahdet harkat (2x1,15h) eli se kaks ja puol tuntia kerralla :-)

   Poista

Instagram @petra_koo