10.7.2014 / 4 Comments

SAFARI IN KENYADSC07428

Hahah tästä reissusta ei ookkaan kuin puoli vuotta jo aikaa.... :--D Mutta eipä anneta sen häiritä! Mutta tosiaan, oltiin siis tammikuussa lomalla Afrikassa, Keniassa. Kerron tässä postauksessa vähän tarkemmin safarista, jolle osallistuin yhden yön ja kahden päivän ajaksi. 

DSC07399

Safari järjestettiin Tsavo East National Parkissa, ja ajelimme siellä ns. "minibussilla" ympäri savannialuetta. Autolle oli oma kulkuväylänsä, eikä alueella ollut mitään rakennuksia, aitoja tai muutakaan rakennettua (esim. eläinten syöttöpaikkoja tms.). Toisin sanoen alue oli kokonaan luonnonvaraisille eläimille sopiva paikka. Ensimmäisenä päivänä ajelimme savannilla ehkä about 4-6 tuntia, ja siinä ajassa ehdittiin kyllä nähdä vaaaaaikka mitä! Nähtiin ekana päivänä monta seepralaumaa, norsulaumoja, kirahvi, virtahepo, erilaisia lintuja ja vesipuhveleita. Samalla ihailtiin kans maisemaa, nimittäin vuoristoa sekä avaraa savannia. Alueella näkyi n. 2000m korkea Taita-vuori. Savannialueen punainen hiekka johtuu vulkaanisesta maaperästä, eli tuolla on/on ollut tulivuoria. 

DSC07106

DSC07381

DSC07288

DSC07114

DSC07026

DSC06928

Me yövyttiin Voi Safari Lodgessa. Se oli ihan perushyvä paikka viettää yö, ei ihan mikään hotelli mutta kyllähän siinä yksi yö meni! :) Safaripaketin hintaan kuului majoitus, aamiainen ja lounas. Safari lodgen piha oli meidän oman hotellin tavoin ihan täynnä paviaaneja ja pikkuapinoita, joten niiltä ei sielläkään vältytty.

DSC07095

DSC07372


Toisen safaripäivän aamuna lähdettiin tosi aikaisin game drivelle, mikä oli kyllä tosiaan kannattavaa. Ehdittiin nimittäin juuri sopivasti näkemään lähes ainoina sen pävän safarilaisina leijonia, ja vieläpä tosi läheltä! Meinas siinä vähän kyllä pelottaa, kun nuo pedot rupesi karjumaan tosi lähellä meidän autoa... :D Mut olihan se älyttömän hieno kokemus nähdä omin silmin eläviä leijonia luonnossa! 

DSC07307

DSC07329

DSC06878

Jos jäi jotain kysyttävää tästä, laittakaa ihmeessä kysymyksiä kommenttiboksiin! Koitan sit vastata ihan parhaani mukaan. :-)
Related Posts

4 kommenttia:

 1. eiks noi leijjjonat hyökkää minkään eläimen kimppun tuol:oo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ne ihan saalistaa tuolla esim antilooppjea yms eläimii itelleen ruuaks!

   Poista
 2. hui oli varmasti upea kokemus!

  VastaaPoista

Instagram @petra_koo