12.1.2019 / 2 Comments

RESOLUTIONS


lacepetra blå (1 of 28)

Rehellisyysvaroitus! Tässä postauksessa haluan puhua suoraan muutamista asioista, jotka elämäntavoissani voisi ja pitäisi olla paremmin. Olisi huippua kuulla myös teidän tavoitteista ja keskustella aiheesta muutenkin teidän kanssa. <3
Näin alkuvuodesta mulla ainakin tulee puheeksi monien ihmisten kanssa tavoitteet ja haaveet alkaneelle vuodelle. Yleisesti ottaen en usko itse pätkääkään uuden vuoden lupauksiin, sillä miksi pitäisi odottaa vuoden vaihtumiseen tehdäkseen elämäntapamuutoksia, aloittaakseen projekteja tai harrastuksia tai mitä ikinä. Kuitenkin tänä vuonna tammikuu on mulle kuukausi, jonka aikana aloitan ekaa kertaa elämässäni tosissani korjaamaan ruokavaliotani ja ruokailutottumuksiani. Mulla on ruokaohjelma, jota tällä hetkellä noudatan ja jonka todella toivon tukevan mun elämänlaadun kohotusta. Kohtelin mun kehoa ihan äärettömän huonosti vaihdossa syömällä tosi usein ulkona, jättämällä hikiliikunnan lähes kokonaan pois (taas kerran...) ja juomalla alkoholia enemmän kuin koko elämäni aikana yhteensä. Ihan järkyttävää silminnähtävää rupsahdusta en ole siis kohdannut, mutta toki suuri osa vaatteistani ei enää istu mulle entisellä tavalla ja ihoni on ihan karmeassa kunnossa epäsäännöllisen elämänrytmin takia. 
Oon ollut aina tosi perso sokerille enkä ole sitä kokenut ongelmaksi aiemmin, mutta nyt koen lähinnä ahdistavaksi sen faktan, että oon periaatteessa koukussa siihen. Ei ole montaa sellaista päivää, joina en söisi yhtäkään karkkia tai muuta herkkua, mikä huolestuttaa mua jo mielenhallinnallisistakin syistä. Toki on ehkä parempi olla koukussa sokeriin kuin johonkin "vaarallisempaan" päihteeseen, mutta onko pakko olla koukussa yhtään mihinkään? 
Mitään anoreksiameininkiä en shippaa, kuten en ole aiemminkaan tehnyt, mutta tavoittelen todellakin kevyempää oloa ja säännöllisyyttä elämänrytmiini. Treenasin viime vuonna aika kovaa salilla, mikä kasvatti lihasmassaani enkä ole henkilökohtaisesti mikään näkyvien lihasten suurin fani, ainakaan omassa kropassani. Keskityn siis tässä vaiheessa enemmänkin aerobiseen liikuntaan ja pyrkimyksenä olisi myös kehittää mun venyvyyttä uudelleen. Samoihin tuloksiin tuskin ainakaan ihan heti pääsen kuin ballerina-aikoinani, mutta oon aina tykännyt akrobatiasta sun muusta joten saa nähdä miten sen kanssa käy.

// Sorry, no English today. 

Photo & Edit: Albert Romppanen (@aaape)
Related Posts

2 kommenttia:

  1. Tekisitkö joskus ravintoaiheista postausta? Reseptejä tms.? Myös ihonhoitoruutiinisi kiinnostais :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellakin! Ihonhoitojutut ei ookaan täällä näkyneet pitkään aikaan, kiitos näistä idiksistä. <3

      Poista

Instagram @petra_koo