7.12.2014 / 4 Comments

POLE DANCE
Aattelin tällä kertaa vähän avata teille mun syksyllä aloittamaa harrastusta, eli tankotanssia. 
Aluks mun on pakko mainita tässä se fakta, että vielä pari vuotta sitten ajattelin tosi kapeakatseisesti tän lajin olevan just sellasta strippaamista ja etten koskaan tulisi edes kokeilemaan tätä, vaan pysyisin ikuisesti jalat maan pinnalla. Noh, mutta nyt kävi näin :D 
Kävin siis kesällä ilmaisella kokeilutunnilla Kuopion Ready. Set. Pole! :lla testaamassa kaverini kanssa, ja innostuin lajista ihan kertaheitolla! Mulla meni ekan tunnin jälkeen yläselkä ihan armottoman huonoon kuntoon (huonolla tavalla, jokin lihas venähti varmaan tms...), enkä sitten loppukesästä uskaltanut enää mennä kokeilemaan ollenkaan. Syksyllä mulle kuitenkin tuli mieleen, että minkähän harrastuksen tässä aloittaisi, kun tanssi houkuttaisi, mutta en kuitenkaan halunnut enää jatkaa entisellä tanssikoulullani. Päätin siis ottaa riskin selän puolesta ja ilmoittauduin tankotunnille. Tällä kertaa selkä ei onneksi enää ollut moksiskaan, joten aloin käydä tunneilla pari kertaa viikossa!


pole1

Kävin tunneilla noin kuukauden ajan kertamaksu-systeemillä, ja siinä vaiheessa koin itselleni edullisemmaksi hommata jäsenyyskortin (eli kuukausimaksu, jolla saa käydä tunneilla rajattomasti). Kuukausimaksu muutenkin on 100e halvempi kuin edellisellä tanssikoulullani, joten päätöksenteko ei kyllä ollut vaikeaa. Sain värvättyä Ingan messiin, ja hänkin sitten osti jäsenyyden tonne! Nyt käydään yhdessä treenailemassa mahdollisuuksien mukaan 2-6 kertaa viikossa :-) 

pole2

Oon tähän mennessä osallistunut pelkästään alkeis1 ja alkeis2 -tunneille, vapaisiin treeneihin sekä erilaisille kehonhuoltotunneille (jotka oon todennut superhyödyllisiksi itselleni!).Oon yrittänyt tsempata itteeni käymään loppuvuoden mahdollisimman paljon treeneissä, jotta vuoden 2015 voisin aloittaa jatkotason tunneilla! Oon huomannut itse parhaaksi metodin, jossa pidän muutaman päivän treeniputken, sitten muutaman päivän taukoa ja sitten taas treeniputki ja kehonhuoltoa. Tuo tauko antaa mun lihaksille aikaa palautua ja uudet liikkeet jäävät mieleen hyvin seuraavaa kertaa varten. 

pole3

Lajin parhaisiin puoliin lukeutuvat ehdottomasti monipuolisuus sekä rajattomat kehittymismahdollisuudet. Oon oppinut tuntemaan ja hoitamaan omaa kroppaani paremmin tankotanssin aloitettuani, ja oon kyllä huomannut itsessäni selkeetä kehitystä useissa liikkeissä mitä oon harjoitellut. Uskon tankoilusta tulevan mulle tosi pitkäaikainen harrastus, koska nyt oon jo mustelmista ja hiertymistä huolimatta täysin koukussa lajiin, ja haluan kehittyä tässä tosi hyväksi sekä oon valmis tekemään töitä sen eteen! 
Related Posts

4 kommenttia:

 1. Täällä kans yks tankotanssija! Oon täysin koukussa enkä voisi enää kuvitella harrastavan mitään muuta♥ Pakko muuten sanoa että tuo sun kaksonen on upeen näkönen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tankoilussa on kyllä se oma viehätyksensä joka koukuttaa!! :D <3 Kiitos tosi kovasti, opin ton itseasiassa just tänään kun kaveri vähän opetti! :-)

   Poista
 2. mulla oli kans vielä muutama vuos sitten tankotanssista sellanen kuva että se on vaan strippausta jne, mutta li1 kurssilla päästiin tutustumaan kyseiseen lajiin. muhun ei kauheesti napannu, mut kyl respect kaikille tankotanssijoille sillä se on tosi vaativa laji. hyviä treenejä sulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mekin käytiin li1:ssä tankoilemassa! Ihan kivaa vaihtelua musta siihen ainaiseen jalkapalloon tai yleisurheiluun :D
   Kiitti paljon Jossu :)!

   Poista

Instagram @petra_koo