31.12.2017 / No comments

MY 2017

Hyvää uuden vuoden aattoa kaikki!

Näin vuoden vaihtumisen kunniaksi halusin istahtaa hetkeksi kirjoittamaan vihkooni ylös muutamia muistoja kuluneelta vuodelta. Vuosi 2017 oli mun kohdalla täynnä uurastusta, suuria muutoksia asuinpaikan, opiskelun ja ihmissuhteiden osalta, sekä ennen kaikkea opetuksia. Ajattelin tähän postaukseen kuitenkin kirjoittaa jokaiselta kuukaudelta merkittävimmät käänteet, jotka mulle tuli mieleen listaa kirjoitellessani! Mukana on muutamia kuvia ja biisejä, jotka toivottavasti välittää teille mun fiiliksiä vähän konkreettisemmin.

IMG_5255

Tammikuu hurahti ohi kuin huomaamatta, sillä se oli viimeinen kokonainen kuukauteni lukion penkillä. Vietin suurimman osan ajasta ajelemalla veljeni autolla ympäri Kuopion lukioita, sillä mulla oli kursseja kolmelta eri koululta (enkä suosittele samaa kenellekään.) Kuuntelin noilla ajomatkoilla useita biisejä, jotka päätyivätkin lopulta myös mun Spotifyssä eniten kuuntelemien biisien listalle! Blogia en oikeestaan tammikuussa päivitellyt, ja nyt kun tarkistin, myös mun IG-kuvat tammikuulta on ainoastaan throwbackeja... mistä voisin päätellä, että stressasin aika monia asioita tuona aikana. 
Helmikuu oli luultavasti lukioaikani odotetuin kuukausi, sillä vihdoin virallinen koulu loppui ja päästiin turkikset päällä juhlimaan penkkareita parhaiden ystävieni kanssa! Pukeuduttiin rikkaksi venäläisnaisiksi ja mulla oli ainakin maailman huipuin päivä tuolloin! :D Penkkareita tietysti seurasi lukuloma, jonka käytin oikeasti tosi tiiviisti valmistautumalla yo-kokeisiin, 

Untitled

Maaliskuussa koittivat ne paljon pelätyt yo-kokeet, jotka jättivät opiskelijan aika sanattomaksi ja tyhjäksi. Pääsin loppukuusta käymään kuitenkin Lahdessa muotsikan opiskelijoiden lopputyön mallina, mikä oli yksi tän vuoden mieleenpainuvimmista asioista! Se päivä oli haastava, hauska ja opettavainen, ja oli älyttömän siistiä päästä tapaamaan mahdollisesti tulevia suuria nimiä tekemässä sitä mitä parhaiten osaavat. :)

Untitled




Huhtikuussa aloitin valmennuskurssin kauppista varten, eikä koko kuukaudelta ole oikeestaan hirveesti muuta kerrottavaa, kuin että luin joka päivä noin 7-8 tuntia pääsykoekirjoja ja poistuin kotoa lähinnä vain mennäkseni kurssille kerran-pari viikossa. Aika sairasta, mutta tiedän että moni keväällä samassa tilanteessa ollut tietää millaista se oli... Kuuntelin kuitenkin lukemisen lomassa monia hyviä ja keväisiä biisejä, joista osa päätyi jälleen kuinka ollakkaan, sinne kuunnelluimpien kappaleiden listalle!
Toukokuu alkoi tosi ihanasti vappubrunssin merkeissä kauniina ja aurinkoisena kevätpäivänä. <3 Haha, olispa tollasia huolettomia päiviä edelleen ja useammin! Vappu taisi olla ainoa kokonainen päivä koko kevään aikana, jonka pidin vapaana lukemisesta. Loppukuusta tulikin yo-kokeiden tuloksia tietoon, osa jopa yllätti mut positiivisesti, mutta muut arvosanat oli odotusten mukaiset.

np

Kesäkuun alussa valmistuin ylioppilaaksi Eximian papereilla ja vietin ihanan lakkiaispäivän sukulaisten ja läheisten kanssa juhlien! Jatkoille lähtijäksi musta ei ollut, sillä muutaman päivän päässä häämöttivät kauppiksen pääsykokeet, jotka menivät siihen hetkeen nähden hyvin. Kävin myös backup-planina AMK:in liiketalouden pääsykokeissa, lähinnä huvikseni kun satuin olemaan sopivasti Helsingissä kokeiden aikaan. Loppukuusta tuo päätös osoittautui ihan hyväksi, sillä sain tietää tulleeni valituksi Metropoliaan opiskelemaan liiketaloutta.

Pietari

Heinäkuun alku mulla kului punnitessa vaihtoehtoja, otanko koulupaikan vastaan vai en. Tiesin, että olisi järkevämpää opiskella kuin olla välivuodella, sillä pääsisin muuttamaan sinne missä mua kiinnostavien asioiden tekeminen olisi miljoona kertaa helpompaa kuin Kuopiossa. Tiesin kuitekin myös sen, että menettäisin ensikertalaisuuteni ja samalla monta mahdollisuutta päästä kauppikseen, johon alun perin olisin halunnut. Päädyin kuitenkin lopulta vastaanottamaan koulupaikan, sillä ajattelin alan kuitekin olevan mulle sopiva, unohtamatta että tradenomin papereilla voi hyvin vielä jatko-opiskellakin. Löysin saman kuun aikana itselleni asunnon Vantaalta ja sain tehtyä vuokrasopparin kämppään, joka valmistuisi samana syksynä syyskuussa. Olin tosi onnekas ja iloinen! 
Kävin ensimmäistä kertaa yksin Pietarissa. Oli ihanaa vaan kävellä ja pyöriä kaupungissa, jonka kulttuuriin ei ole tullut tutustuttua kunnolla oikeestaan koskaan aiemmin. Näin myös paljon venäläistä tätiäni, jonka kanssa käytiin katsomassa balettia ja kiertämässä nähtävyyksiä.

kl2

Elokuussa shoppailin kalusteita ja muita ekan oman kodin välttämättömyyksiä ja sainkin tosi hyvin tehtyä löytöjä. Kuun puolen välin jälkeen mun oli aika pakata väliaikainen matkalaukku ja suunnata Vantaalle ystäväni luokse asumaan pariksi ensimmäiseksi viikoksi opintojeni alussa. Muuttamaan pääsin tosiaan vasta kämpän valmistuttua, joten olin ottosisar ystävälleni jonkin aikaa, mistä oon todella kiitollinen edelleen! <3 

qa

Syyskuun ekana päivänä koittikin mun muutto, joka sujui ongelmitta ja helposti, kiitos vanhempieni. Sain ekasta asunnostani juuri omannäköiseni ja vieläpä ihan järkevällä budjetilla. 9. päivä vietin 19-vuotissynttäreitäni Kuopiossa, minkä jälkeen palasin Vantaalle opiskelujen pariin ja tutustuin paremmin ympäristööni ja uusiin kavereihin koulussa. Päästiin myös aloittamaan yksi koko vuoden siisteimmistä projekteista Mert Otsamon kanssa! 

DSC05173

Lokakuu oli opiskeluntäyteinen kuukausi, jonka sain viettää upeassa syksyisessä säässä! Otin jonkin verran asukuvia ystäväni kanssa, vietin syyslomaa ja vierailin I Love Me -messuilla ekaa kertaa. Koin jonkin verran yllättäviä käänteitä lähipiirissäni, mutta koitin keskittyä samalla muihin asioihin. 

Untitled

Marraskuu tuttuun tapaan oli koko vuoden paskin kuukausi suoraan sanottuna. Tunsin itseni ekaa kertaa muuton jälkeen todella yksinäiseksi, pimeys ja koleus vaikuttivat mielialaani älyttömästi ja tuntui tosi hankalalta päästä yli noista huonoista tuntemuksista, kun tunsin joidenkin ihmisten lipuvan pois elämästäni. Onneksi tapahtui myös jotain positiivistakin; avasin pikkujoulukauden ja sain silmälasit. Kävin paljon Helsingin kahviloissa ja kirjoitin paljon ajatuksiani paperille. Loppukuusta tulin käymään Kuopiossa, näin ystäviä ja pääsin avaamaan sydäntä paremmin, mikä auttoi tosi paljon ikävien asioiden käsittelyä.

DSC05755

Joulukuussa juhlin 100-vuotiasta Suomea ystäväni kanssa tekemällä sushia ja katsomalla linnan juhlia. Viimeistelin kaikki loppuvuoden koulutyöt ja näin paljon ystäviäni. Käytin pitkän joululomani viettämällä laatuaikaa kotikotona perheen ja sukulaisten sekä läheisten ystävien kanssa, ja just nyt tuntuu todellakin siltä, että oon valmis ottamaan vastaan uuden vuoden 2018 kaikkine uusine haasteineen, edellisestä vuodesta viisastuneena. Uskon, että kaiken tänä vuonna tekemäni työn vuoksi seuraavana ehdin hetken aikaa jopa nauttia. :) Nyt on lista tavoitteita joihin tähdätä, ja toivon voivani vuoden päästä kirjoittaa teille niistä jo toteutuneina!

Toivon, että teistä jokaisella on ollut antoisa vuosi, mutta sitäkin enemmän toivon teille uusia kokemuksia, haasteiden selättämistä ja onnistumisen iloa seuraavalle vuodelle! <3


Related Posts

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Latest Posts

Labels

lifestyle muoti oma tyyli oma elämä asu happy kauneus shoppailu lookbook meikit photo a day special fiilistely video throwback matkustelu ruoka valokuvaus weekend ajatuksia inspiration summer deep talk photography yhteistyö editorial thoughts hiukset hyvinvointi puheenaiheet kuukauden suosikit musiikki opiskelu DIY kengät monthly favorites my day polyvore sisustus sponsoroitu tutorialit vinkit haaste indiedays blog awards katumuoti kaupallinen yhteistyö kello kynnet kysymyspostaus mallikoulu pariisi personal sneak peek Daniel Wellington Nike air max aamiainen aamupala alekoodi beautiful friday co-creation hampaidenvalkaisu ice watch ideal of sweden inspirationday instagram instrumentarium juhlat kenya kesä koti kuulumisia opinnäytetyö ostokset party ripari safari silmälasit streetstyle syksy treeni trendit tyyli uusi vuosi 2017 2019 2020 Happy Joe IBA Michael Kors acne studios baker bag arki aurinkolasit avokadopasta blogi chiapudding chiapuuro contour kit diesel elokuvat finlayson furla metropolis hampaiden valkaisukynä helsinki ihonhoito indiedays jeffrey campbell joutsen jättineule kevät kielimatka link your blog linkkaa blogisi linkkaa instagram linkkaa youtube makia mango maybeauty metropolia motivaatio naked 3 naked basics oma aika parhaat elokuvat patent leather tote pepsodent white now puhelin puhelinkuoret q&a resepti santorini sarjat smoothie bowl snapshots spotify swiss clinic syksymeikki syyskuu tanssi tekstiiliteollisuus timanttiset.fi trendwalk trenssitakki tutorial unedited urban decay uudistuksia vaihto vaihto-opiskelu varjostus vastuullisuus vegaani viaplay what's in my bag

Instagram @petra_koo